SAJT ZA MOBILNE TELEFONE

INTETA WEB STUDIO

Optimizacija sajta za mobilne telefone i tablet računare

Izrada sajta za mobilne telefone i tablet računare je trend koji je osvojio svet. Više poseta sajtovima se beleži sa mobilnih uredjaja i teblet računara nego sa desktop računara. Po zvaničnoj google statistici preko 60 % poseta sajtovima beleži se preko mobilnih uredjaja. Kod nas je sitvacija nešto drugačija ali je nesumljivo da će taj trend doći i naše tržište. Mnogi vlasnici sajtova su krenuli u susret ovim trendovima pa su omogućili aplkacije za odredjene vrste telefona.

Postoje dve vrste izrade sajta za mobilne uredjaje. Prva je da utvrdite da li korisnik koristi mobilni telefon prilikom posete sajta i preusmerite ga na mobilnu verziju sajta a drugi način je da se omogući da sajt sam podesi prikaz ekrana u zavisnosti od toga da li je u pitanju poseta sajtu preko desktop računara ili mobilnog uredjaja.

Sve više vlasnika sajtova se odlučuje za drugu opciju zbog prednosti u održavanju i ažuriranju sajta. Takodje je moguće da se svaki sajt unapredi prepravkom samog koda da bude dostupan na svim mobilnim telefonima i tablet računarima a pritom zadrži isti dizajn i izgled.

sajt za mobilne izrada sajta za mobilne telefone sajt za mobilne telefone i tablet racunare

Responsive dizajn sajta

Izrada "responsive" sajta dostupnog na mobilnim telefonima i tablet računarima. To znači da sajt sam prilagodjava veličinu ekrana mobilnom uredjaju koji korisnik koristi prilikom posete sajta.

Potrebno je da se na svaku stranicu na sajtu doda kod koji menja prikaz ekrana zavisno od korisnika. Na taj način sajt je "responsive" prilagodljiv svim telefonima i tablet računarima i nije potrebno praviti još verzija sajta

Sajt za mobilne uredjaje

Pored izrade sajta svim klijentima nudimo i prilagodjavanje sajta mobilnim uredjajima ali isto tako nudimo usluge da Vaš već postojeći sajt prilagodimo mobilnim telefonima i tabletima. Pored prepravke koda u uslugu spada i zamena eventualnih Flash animacija u JQuery-CSS3 animacije.

Budite slobodni da nas kroz kontaktKontakt formular formular pitate koliko bih Vas koštala prepravka sajta da bude dostupan i na svim mobilnim telefonima i tablet računarima ili ukoliko Vam je potreban sajt pogledajte naše pakete izrade sajtaSaznajte sve o izradi sajtova i uz svaki paket dobijate "responsive" sajt - dostupan na mobilnim telefonima i tabletima.