WEB DIZAJN

INTETA WEB STUDIO

Web dizajn

Web dizajn podrazumeva kreiranje izgleda web stranice. Web dizajn ne treba da sadrži funkcionalnost sajta već samo da prikaže kako svaka stranica na budućem sajtu treba da izgleda. Obično se rade šabloni za 5-10 osnovnih stranica od kojih se kasnije razvijaju sve ostale stranice na sajtu.

Izrada Web dizajna u fotošopu je prvi korak u izradi orginalnog i jedinstvenog web sajta. Izradom Web dizajna u fotošopu dobijate PSD (psd -photoshop format) više slojne površine koje je lako "seći" i pretvoriti u sličice na sajtu. Sam sajt kasnije treba da bude 100% identičan PSD web dizajnu. Prednost PSD web dizajna je što sam dizajn možete prepravljati bez gubitka kvaliteta slike kao što bih to bilo u slučaju jpeg ili png formata. Sam PSD web dizajn treba da predstavi celokupan prikaz jedne web stranice , svi elementi treba da budu predstavljeni u svim opcijama. Recimo "navigacioni meni" ukoliko ima dropdown (padajući meni) opcije to treba prikazati u dizajnu, izgled menija u aktivnom stanju i pasivnom, izgled menija kad miš predje preko njega itd.

Da bismo započeli izradu PSD web dizajna potrebno je da nam kažete šta želite, počev od boja koje želite da koristimo, šta da izbegavamo, šta je obavezno da bude itd ... Treba da nam pokažete sajtove koji vam se svidjaju i što više nas uputite u to što Vi želite. Zavisno od Vaših zahteva mi Vam šaljemo varijante izgleda naslovne (početne) strane sajta u jpeg formatu. Kada izaberete "pobedničku" varijantu sledi dorada iste. Recimo želite da promenimo boju menija ili ne svidja Vam se neki element i hoćete da ga zamenimo. Kada se dotera naslovna strana onda pristupamo izradi ostalih stranica u istom stilu kao što smo uradili naslovnu stranicu. Naravno i tu može biti dorade nekih elemenata. Na kraju dobijate sve stranice u PSD formatu i slova (fontove koji su korišćeni u izradi).

Pri naručivanju izrade PSD web dizajna potrebno je da uplatite 50% avansno pre početka izrade dizajna i 50% pre isporuke konačnih PSD fajlova.

Za sve uradjene web dizajne nudimo i pretvaranje u funkcionalni web sajt ili web prodavnicu koji može biti dostupan i na mobilnim uredjajima. Za više informacija pogledajte web dizajn u sajtSaznajte sve o pretvaranju PSD web dizajna u web sajt. Takodje nudimo Vam opciju pretvaranja web dizajna u wordpress sajt radi lakšeg ažuriranja.

web-dizajn-balkanland web-dizajn-balkanland web-dizajn-balkanland

Responsive dizajn sajta

Izrada "responsive" sajta dostupnog na mobilnim telefonima i tablet računarima. To znači da sajt sam prilagodjava veličinu ekrana mobilnom uredjaju koji korisnik koristi prilikom posete sajta.

Što se tiče dizajna prilikom samog kreiranja web dizajna koristimo "mrežu" 12-24 kolona i u dogovoru sa klijentom odredjujemo najbolju velčinu sajta 960-1600px. Kreiranje mreže omogućava da sajt bude responsive i da bude prikladan za pretvaranje u responsive sajt.

Cena web dizajna

Cena web dizajna u fotošopu (PSD) zavisi isključivo od broja strana koje treba da budu dizajnirane, sam PSD web dizajn ne sadrži kodiranje i nemože se koristiti na internetu bez predhodnog pretvaranja u HTML kod. Izrada web dizajna služi samo da programerima da zadatak šta klijent želi , odnosno kakav sajt treba razviti od web dizajna. Web dizajn je kreativni deo posla u izradi web sajta dok kasnije programiranje dovodi do pune funkcionalnosti izdizajniranog web sajta.Pogledajte više o pretvaranju PSD-a u HTMLSaznajte sve o pretvaranju PSD web dizajna u HTML kod - web stranicu (web stranicu)