Seo, Google adwords i facebook kampanja za EURO PVC doo

Kampanja za firmu EURO PVC doo iz Raške jednog od najvećih uvoznika i distributera pvc stolarije u Srbiji. EURO PVC je prisutan u 18 gradova Srbije ali dostavu vrši na teritoriji cele Srbije. Ovo znači da se sajt optimizuje za lokalnu pretragu za svaku lokaciju kao i za pretragu na nivou cele Srbije.

Dobra ponuda na sajtu EURO PVC-a kao i najpovoljnije cene pvc stolarije u regionu olakšavaju posao optimizacije sajta. Uvek za SEO optimizaciju sajta bitnu ulogu ima sam kvalitet sajta. Pored dizajna koji vizuelno treba da predstavi ponudu sajta korisnicima tu je i sama ponuda na sajtu. Ukoliko se desi da imate dodar sajt sa dobrom ponudom i pravilno odradite optimizaciju za pretraživače gotovo je siguran uspeh. Najbolji rezultati se postižu kada se kombinuju PPC oglašavanje , SEO kampanja za pretraživače kao i optimizovanje za lokalnu pretraga.


Optimizacija za ključne reči

Prilikom preuzimanja sajta i početka same onpage optimizacije bitno je pregledati sve stranice sajta i podesiti pojedinačno svaku stranicu. Ovo zahteva dosta vremena ali na duže staze daje odlične rezultate jer služi kao osnova za dalje gradjenje veza ka samom sajtu. Primetili smo čestu grešku kod nekih agencija da zanemaruju rad na sajtu pre njih. Rad na optimizaciji pre nego što se sajt preuzme može da bude vetar u ledja ako se pravilno iskoristi.

Ono što je bitno naglasiti da prilikom seo optimizacije je da ponuda na sajtu mora biti odgovarajuća. To znači da ako hoćete da se rangirate za odredjenu ključnu reč stranica koja treba da bude rangirana mora da sadrži informacije koje korisnici traže. Ako želite da se rangirate za pvc stolariju na stranici treba da bude pvc stolarija, gotovo da nije moguće pozicionirati sajt u pretrazi ako na sajtu nemate relevantan sadržaj. Optimizacija je spor proces i zahteva rad i stalno usakladjivanje sajta i internet trendova.

Google adwords i facebook-instagram kampanja

Usluga oglašavanja na google pretrazi dala je mnogo bolje rezultate nego što smo pretpostavili u početku. Kampanju smo preuzeli od druge agencije sa ciljem da postignemo 10-20% bolje rezultate. Već posle prvih par meseci videlo se da će kampanja beležiti i do 150% bolje rezultate u odnosu na prethodni period. Na izveštaju iz google analitike (prva slika ispod) može se videti jasan momenat preuzimanja kampanje, jul 2019. Treba napomenuti da se kampanja vodi sa istim budžetom, nije bilo podizanja budžeta da bi se postgao bolji rezultat. Pored kampanje na google pretrazi klijentu vodimo kampanju i na facebook i instagram mreži. Ovde takodje kampanja beleži bolje rezultate u odnosu na prethodni period bez povećanja budžeta. (druga slika ispod)

euro-pvc-ppc-adwords-kampanja
google pretraga
euro-pvc-ppc-adwords-kampanja
facebook i instagram kampanja

Izrada web prodavnice

Prilikom preuzimanja klijenta sajt nije imao online prodavnicu pa smo nadogradili postojeci sajt i dodali web prodavnicu. Celokupna ponuda dostupna je za poručivanje preko interneta a to je omogućilo da povežemo prodavnicu sa prodavnicom na fejsbuku i instagramu. Prodavnica je sihronizovana tako da izmenom cena na sajtu menjaju se i cene na fejsbuk i instagram prodavnici. Pored prodavnice uradjen je i kalkulator pvc stolarije za računanje cene za dimenzije koje nisu standardne.

Naša SEO usluga

Ukoliko želite da koristite naše SEO Usluge možete nas kontaktirati. U 95% slučajeva klijenti budu na prvoj strani gugla za period od šest meseci.

Inteta Web Studio:

Želite da budete u toku šta je novo u digitalnom marketingu i IT sektoru? Delimo naša znanja i iskustva sa Vama na našem blogu i našim stranicama na društvenim mrežama.