Seo kampanja za sajt Samigoinvest

Pre početka same seo kampanje za sajt firme Samigo Invest doo uradjen je potpuni redizajn sajta. Napravljena je nova internet prezentacija koja je zadržala samo stare url adrese. Prilikom izrade novog sajta vodjeno je računa o lakom ažuriranju sadržaja na sajtu stoga je korišćena wordpress platforma. Prema želji kupca napravljena je prezentacija koja sadrži elemente koje je sam kupac zamislio. Agencija koja radi izradu sajta treba samo da da sugestije vezano za sadržaj i naravno ako se radi o kasnijoj SEO kampanji treba navesti sugestije za izmenu sadržaja ili pozicije odredjenih elemenata koji mogu da utiču na samu optimizaciju sajta.

Ono što treba voditi najviše računa prilikom redizajna sajta sa stanovišta SEO optimizacije je da novi sajt zadrži stare url adrese kako bi zadržao i stare veze koje vode ka samom sajtu. Novi sajt može imati nove stranice i kao što je slučaj i sa sajtom preduzeća Samigo Invest. Nove stranice su napravljene za sve kategorije proizvoda i usluga na sajtu. Na ovaj način sadržaj sajta je pregledniji i omogućava da se u pretrazi pojavi najrelevantnija stranica vašeg sajta za traženu ključnu reč.


Optimizacija za ključne reči

Optimizacija sajta se radi za sve ključne reči koje su relevantne za delatnost preduzeća Samigo Invest doo. Polazi se od reči sa najvećom konkurencijom i optimizacija se radi za sve kategorije odredjujući stranicu kategorije kao željenu stranicu optimizacije. Na taj način se pokušava u samoj pretrazi korisniku dati što bolji rezultat. Na primer za ključnu reč PVC stolarija odredišna stranica je samigoinvest.rs/pvc-stolarija/ , kada je u pitanju ALU stolarija to je samigoinvest.rs/alu-stolarija/ , i tako za sve kategorije.

Pošto nove stranice nisu postojale potrebno je vreme da se one pojave u pretrazi. Naslovna stranica kao i unutrašnje veze na sajtu imaju zadatak da do tada usmeravaju korisnike na odredišne stranice. Ovo je jako bitno jer ako korisnik traži recimo sobna vrata odmah može da dodje do sadržaja koji je vezan za vrata i preskoči čitanje za recimo sigurnosna vrata. Korisnici znaju da budu jako nestrpljivi i često ako u prvih par sekundi ne vide sadržaj koji su tražili idu daje.

Ono što je bitno naglasiti da prilikom seo optimizacije je da ponuda na sajtu mora biti odgovarajuća. To znači da ako hoćete da se rangirate za odredjenu ključnu reč stranica koja treba da bude rangirana mora da sadrži informacije koje korisnici traže. Ako se rangirate za stolariju na stranici treba da budu informacije o stolariji. Optimizacija je spor proces i zahteva rad i stalno usakladjivanje sajta i internet trendova. Okvirno vreme da se postignu rezultati varira zavisno od konkurencije za ciljanu ključnu reč. Okvirno vreme je oko šest meseci nakon čega se radi održavanje pozicija. Tačnije nastavlja se rad na optimizaciji ali je rad lakši jer je postavljena dobra osnova.


Naša SEO usluga

Ukoliko želite da koristite naše SEO Usluge možete nas kontaktirati. U 95% slučajeva klijenti budu na prvoj strani gugla za period od šest meseci.

Inteta Web Studio:

Želite da budete u toku šta je novo u digitalnom marketingu i IT sektoru? Delimo naša znanja i iskustva sa Vama na našem blogu i našim stranicama na društvenim mrežama.